Internet en e-mail

 

De cursus Internet en E-mail van LOOC Productions is een uitgebreide basiscursus. De cursus wordt voortdurend aangepast aan de gangbare programma's en versies daarvan.

In de inleiding wordt duidelijk gemaakt aan de cursisten wat een modem is en hoe men met een modem contact kan leggen met een andere computer. Ook wordt helder uitgelegd wat het internet eigenlijk is en hoe men daar als gebruiker mee om moet gaan. De technische achtergrond van dit alles wordt kristalhelder weergegeven en zodanig, dat het voor iedereen goed te begrijpen is. Dus zonder de nutteloze technische termen. Maar deze basiskennis achten wij wel essentieel voor het goed kunnen websurfen en e-mailen.

De geschiedenis van het internet wordt in vogelvlucht behandeld. Maar dan gaan we met de cursisten online. De cursisten leren om reeds bekende websites te bezoeken en van de ene website naar de andere te gaan. De cursisten leren om onbekende websites te vinden via zoekmachines. En men leert om interessante websites als "Favorieten" op te slaan.

Ook het downloaden van bestanden komt uitgebreid aan de orde. Het gevaar van virussen en hackers en spyware en de overlast van spam wordt verklaard; tevens leert men wat er tegen te doen is.

Er wordt uitgelegd wat e-mail nu eigenlijk is en hoe het zijn weg vindt over het internet. De cursisten leren om e-mailberichten te maken (inclusief bijlagen) en te versturen. De cursisten leren ook hoe e-mail ontvangen dient te worden. Tenslotte wordt geleerd hoe e-mail verwijderd en bewaard kan worden en in dat laatste geval ook hoe e-mail handig ingedeeld kan worden.

Terug