Word

 

Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld, niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook thuis. De cursus Word van LOOC Productions is een uitgebreide basiscursus, geschikt voor beginners, maar ook voor mensen die al geruime tijd met Word werken en toch een gedegen basis missen. Algemene basiskennis van Windows en het gebruik van de muis zijn voorwaarden om de cursus Word goed te kunnen volgen. De cursus wordt aangepast aan de door de cursisten gebruikte versie van Word.

Het starten en afsluiten van Word worden behandeld. De opbouw en mogelijkheden van het venster van Word met de menubalk en de werkbalken, etc. De cursisten leren, hoe ze die balken naar hun hand kunnen zetten en hoe ze handige snelmenu's via de rechter muisknop kunnen gebruiken. Het maken, opslaan, openen en sluiten van documenten komen uitgebreid aan de orde.

Typen, tekst selecteren, knippen, kopiŽren, plakken, fouten herstellen en spelling- en grammaticacontrole zijn vanzelfsprekende onderwerpen evenals het wijzigen van lettertype, lettergrootte, vet, cursief, onderstreept, gemarkeerd, uitlijning, inspringen, opmaak plakken, het weergeven of verbergen van "niet afdrukbare tekens", nummering en opsommingstekens, kolommen, pagina-instellingen, etc.
De instellingen van lettertype en alinea worden nog diepgaander behandeld.

Bijzonder belangrijk en voor veel gebruikers van Word een bron van ergernis, veroorzaakt door te weinig kennis van zaken, zijn tabinstelling en het werken met tabellen. Die onderwerpen worden dan ook uitgebreid behandeld.

Het invoegen van tekstvakken, documenten, symbolen, datum en tijd en illustraties komen aan de orde. Het instellen van kop- en voetteksten, paginanummers en inhoudsopgave worden behandeld.

Uiteraard wordt behandeld hoe men een afdrukvoorbeeld kan bekijken en hoe men documenten moet printen.

De "extra's" zitten vooral in "Afdruk samenvoegen"(mailmerge) en het bijzondere handige "Autocorrectie", dat nuttiger gebruikt kan worden dan menigeen vermoedt. Verder: taal instellen, zoeken en vervangen, synoniemen, woorden tellen, etc.

Het gebruik van macro's en sjablonen komt slechts beperkt aan de orde; daarvoor verwijzen wij u naar de cursus Word Plus.

Tenslotte wordt de Helpfunctie van Word behandeld, zodat cursisten zelf ook de antwoorden op hun vragen kunnen vinden.

Terug