Word plus

 

De cursus Word Plus van LOOC Productions is bedoeld als vervolg op de cursus Word of voor cursisten die zelf al veel ervaring hebben met het gebruik van Word als tekstverwerkingsprogramma. Basiskennis van Word is dus onontbeerlijk alsmede basiskennis van Windows en het gebruik van de muis. De versie van Word wordt in de cursus aangepast aan de versie die door de cursisten gebruikt wordt.

In deze cursus wordt diep ingegaan op uitlijnen, inspringen en het instellen van de afstand tussen alinea's. Tabinstellingen (grote bron van frustratie voor veel Word-gebruikers) worden uitgebreid behandeld alsook het maken en gebruiken van tabellen. Bij het gebruik van tabellen leren de cursisten om cellen te splitsen en samen te voegen, om kaders en vullingen aan te brengen, om kolombreedte en rijhoogte in te stellen, om tekst en afbeeldingen in tabellen goed te plaatsen en zelfs om te rekenen in tabellen in Word.

De cursisten leren om illustraties en andere afbeeldingen in te voegen en de tekstomloop ervan in te stellen. Ook het uitgebreide gebruik van kolommen wordt behandeld.

Als men opmaakprofielen in Word gebruikt, dan wordt het werken met Word een stuk plezieriger. Dus leren de cursisten om opmaakprofielen zelf te maken, te gebruiken en te wijzigen.

Uitgebreider dan in de cursus Word wordt in de cursus Word Plus ingegaan op het maken van een inhoudsopgave, het maken en instellen van kop- en voetteksten en het zogenaamde "afdruk samenvoegen" (mailmerge). Daar komt bij: het maken van een index, het gebruik van secties en sectie-einden, kruisverwijzingen, voetnoten, eindnoten, etc.

En héél belangrijk is tenslotte het gebruik van macro's en sjablonen. "Zonder macro's en sjablonen gebruikt u Word eigenlijk niet optimaal als tekstverwerker!" De cursisten leren om macro's te maken, macro's te starten via toetsenbord of menubalk of werkbalk en macro's handig in te delen op menubalk en/of werkbalk. Vervolgens worden ook uitgebreide sjablonen gemaakt, die met behulp van macro's ook aan een "eigen menu-item" toegevoegd kunnen worden. Zo wordt Word pas een programma waarmee u het maken van professionele teksten écht automatiseert!!!

Terug